Stephen.King.CS - 1. československý web krále moderního hororu
Carrie 2: ZuřivostRecenze
Carrie 2

Pokračování Carrie, nevím nevím ale do tohohle se asi nejspíš neměli moc pouštět....hlavní hrdinka má být nevlastní sestra, to měli raději udělat nějaký obstojný horor bez návaznosti.....konec ale byl vcelku zajímavý.

40%

ZuzikD
23.3.2009, 10:10
   
nic moc

Nejenom že kniha kopíruje jedničku, ale navíc vám připadá jako byste se koukali na obyčejnej americkej film o teenagerech. Aspoň nekončí happy endem. I přesto má ale k hororu dost daleko

30%

Lena
4.5.2005, 18:06
   
Nic moc

Film byl uveden na TV Nova jako příběh Stephena Kinga - nesmysl. Příběh neměl ani hlavu ani patu, čistá kopirace 1.dílu. Sexistické konverzace + nudný děj z toho udělaly nejslabší dílo podle Kingových předloh.

30%

milan mec
20.2.2004, 18:44
   
Tam se rodí

To první, co vám na celém filmu musí prastit do ocí je to, ze jeho autori zcela postrádali vlastní fantazii. Je to vlastne úplne o tom samém, jako Carrie jednicka az na to, ze se hlavní hrdinka v probehu deje skoro vubec nevyvíjí, jak tomu bylo v Kingove prvotine. Hlavní hrdinka Rachel je vlastne docela "normální" holka, které její nejlepsí kamarádka spáchá sebevrazdu. Zbytek príbehu se tocí okolo particky fotbalistu, kterí se baví tím, ze porádají soutez, kdo obrousí víc holek. Pak nastvou telepaticku Rachel a ta je vsechny pozabíjí. Celý film mi pripadá spís nez horor jako nudná odnoz Prci, Prci Prcicek s masakrem nakonec. V tomto mém tvrzení me muze jen potvrdit fakt, ze ve filmu vystupují i dva predstavitelé hlavních rolí v uz zminovaném filmu. I kdyz se ve Carrie 2 spíse jen mihnou, aspon vsichni vidíme, kde takovíto herci zacínají svou kariéru.

50%

Anonym
22.12.2003, 19:28
   
Absolútny prepadák

Na tento film sa ťažko hľadajú slušné slová. Carrie 2 je blbosť od začiatku do konca. Už infantilný začiatok, ako psychiatri odvádzajú sčista-jasna bláznivú mamu Rachel (alias Carrie No.2), mi naznačila, čo to asi bude za "vynikajúci" film.
Dej pokračuje životom Rachel u adoptívnych rodičov a jej problémami na strednej škole. Celé mi to pripadalo ako veľmi slabý mládežnícky film o frajeroch futbalistoch, ktorí preťahujú každú kočku na ktorú lusknú prstom. Zblíženie Rachel s "citovozaloženým futbalistom" až po kataklyzmu na party je presne odkopírované z prvého dielu. Pokus o dojímavý záver, kedy Carrie zomiera pri záchrane svojho piratela tiež nevyšiel. Celý film je jednoducho plytký a nanajvýš nepresvedčivý.
Najviac ma ale pobavilo znepokojivé zistenie, že otec Carrie je tiež otcom Rachel. Čítal som knihu a Alfie White bol fanatický puritán, ktorý to mal problém strčiť do vlastnej ženy a nieto ešte obšťastnovať susedku odvedľa.
Spočítané, zvážené Carie 2 je kombinácia béčkovského horroru a béčkovského teenagerského filmu. Slovom absolútny prepadák a BRAK.

10%

Marcos
21.12.2003, 13:31
   
Happy end

Ze začátku se mi film vůbec nelíbil. Myslela jsem si, že je to obyčejný milostný románek studentů, ale na konci, jak se Carrie změnila ve vraždící příšeru, mě to úplně zaualo, což bylo asi cílem tohoto filmu.

70%

Hanka Ťápalová
19.12.2003, 20:47
   
Nic moc

No, ja jen dodam, ze s predeslymi recenzemi naprosto souhlasim. Film skutecne s Kingem nemel mnoho spolecneho. Az na par kratkych scen to byl hodne podprumerny snimek.

20%

Roman Maňák
17.12.2003, 11:06
   
ZUŘIVOST-Carrie2

Carrie 2 je neúspěšná napodobenina jedničky...podle mého. King už s tím nemá nic společného, ale film přesto využívá záběrů z klasické Carrie. To filmu sice není na škodu,ale...dobře,že název filmu zní Zuřivost:Carrie 2 a ne Carrie 2: Zuřivost.To podle mého hraje docela velkou roli pro znalce.Na filmu se mi také líbili filmové triky...jako např. Dívka padající ze střechy a dopadající na automobil.
Film mne jinak moc nezaujal. Spíše jsem zvědavý na remake Carrie.

40%

Aleš Richter
17.12.2003, 10:15
   
Celkem slušné

Celkem ucházející film, u kterého jsem se rozhodně nenudila byl i celkem slušně udělaný se zájímavým vsazením do původního příběhu. Efekty byly pochopitelně vzhledem k době oproti jedničce lepší. Film obsahuje i pár krvavých scén, které jsou tak dobře udělány, že vypadají velmi věrohodně (po Rachelině rozzuření). Zarmoutil mě však konec, i když vše nemůže dopadnout Happy Endem.

60%

Traudi
16.12.2003, 12:58
   
Mno..

Očividná snaha dostat se do podvědomí mladistvým divákům, bohužel absolutně se nehodící a zároveň dle soudu mého neúspěšná, nehledě na to, že tenhle film má s Kingem jen pramálo společného. Postavy jsou více méně průměrné, někdy možná i pod pomyslnou hranicí průměrnosti, některé zvraty mi připadají zbytečné a nelogické. Asi mě to moc nenadchlo, ale co se mi líbilo, byla závěrečná lekačka, tu už jsem nečekala. Ztuhla mi krev ve všech žilách, to byla paráda.

30%

Rara-avis
14.12.2003, 08:53
   
 10 recenzí
Podsekce
KNIHY
FILMY
POVÍDKY
 
Změň skin:  
Obsah
Hlavní strana
Plakáty
Recenze
Odkazy
Komentáře

Napsat recenzi
Napsat komentář

Zelená míle
Děti kukuřice VI
E-mail
Heslo
  r e g i s t r a c e
  p o m o c
Hodnocení
46.1% (28 hlasů)
Vaše hlasování:
Hlasování je možné až po přihlášení uživatele
  p o d r o b n ě
Web si právě čtou 2 lidé

Na tvorbě webu Stephen King CS/Horor Revue se můžete i spolupodílet pomocí článků a recenzí, které můžete jako registrovaný uživatel vkládat on-line. Další návrhy, náměty i kritiky posílejte na adresu STEPHENKING@WO.CZ
Informace o webu a tvůrcích

Copyright © Petr Dušek 1999-2019, Všechna práva vyhrazena