Stephen.King.CS - 1. československý web krále moderního hororu
Řbitov zviřátekRecenze
Oz Veuiký a Stuašuivý

Hned ze startu je potřeba vyvrátit velkohubé prohlášení na zadním přebalu knihy "NEJDĚSIVĚJŠÍ KINGOVA KNIHA, JAKÁ KDY BYLA NAPSÁNA." Definici "děsivá" splňuje zhruba na posledních 30 stranách. Pokud chcete něco opravdu děsivého, pusťte se do Osvícení. Řbitovu zviřátek ovšem nelze upřít schopnost udržet pozornost a stupňující se spád příběhu, který ke konci chytí pořádný lauf a už vám nedovolí se odtrhnout. Postavy se občas chovají divně (nenapadá mě jiný výraz), ale ve chvíli, kdy už si říkáte, že jsou to takoví pitomci, že by si zasloužili umřít nějakou obzvláště vypečenou woodoo-srmtí, nějakým způsobem se jejich chování (trošku) vysvětlí a vaše racio se zase na pár stran uklidní. Řbitov zviřátek rozhodně představuje typického zástupce kingovských hororových příběhů, ovšem v porovnání s jeho ostatní produkcí se jedná jen o lehký nadprůměr. Závěrem odcituji jednu repliku, která mě rozchechtala (ano, i horor může být zábavný): "Ať se propadnu, jestli tohle není druhý hřbitov, na kterém jsem sebou dneska seknul... a válet se na dvou hřbitovech je za jeden den trochu moc."

60%

Vít Janiš
17.1.2011, 18:18
   
Řbitov zviřátek

Novela Řbitov zviřátek od Stephena Kinga se točí kolem tématu smrti. A nejen kolem něj. Mistr hororu si z počátku hraje s myšlenkou oživení mrtvého zvířete, které stupňuje až k oživení lidské bytosti. V průběhu četby se nás ptá, zda bychom chtěli svého blízkého, který zesnul, vrátit mezi živé. Myslím, že ten, kdo už poznal bolavou samotu vyvolanou nečekaným odchodem blízkého, by jistě neváhal. Ale udělali bychom to i za cenu toho, že bytost, která by se vrátila zpět mezi živé, by nebyla taková, jakou jsme si ji pamatovali? Dokázali bychom vůbec někoho/něco takového nadále milovat? Nebo by bylo lepší nechat mrtvého mrtvým? Těmto otázkám vzdoruje lékař Louis Creed, který se se svou rodinou přistěhuje do městečka Ludlow. Klidné a malebné prostředí narušuje snad jen hlučnější silnice a zejména tajemné místo hluboko v lesích, které začíná natahovat své nebezpečné pařáty zla. Okamžitě, kdy se dostaneme do obrazu a zjistíme, o co v knize jde, nám bude jasné, kam se děj bude dále ubírat. Tady eso ve formě nečekaného dějového zvratu pan King v rukávu nemá. Ani to však nezabrání tomu, abychom od knihy odtrhli oči. Protože stejně jako Louis budeme do poslední chvíle doufat, že když se něco nepovedlo jednou, povede se podruhé, možná potřetí... Jedno je ale jisté, se smrtí by si člověk neměl moc zahrávat. Slušná práce, pane Kingu! Svou kočičku na řbitově zviřátek určitě nepochovám.

80%

M.Hrnčiarová
1.12.2010, 14:28
   
Super knizka

Tohle je báječná knížka. Vtáhne vás do děje. Jednou jsem si ji četla když jsme jela tramvají domů a byla jsem zrovna v hrozne napinave fazi, kdyz za mnou sedici pan kychnul. reknu vam ze jsem se uz dlouho tak nelekla. vsem vrele doporucuju precist. :)

100%

Markéta Tkadlečková
4.9.2010, 22:01
   
:-)

Úžasná kniha, ve které se zase mistr vyznamenal. U této knížky mě zaujal už ten název, věděla jsem, že to bude něco jiného, něco nečekanéha. A byla jsem překvapena. Kingovsky skvěle napsaná práce. Opět propracovaná do těch nejmenších detailů, ale i tak vás to nenechá v klidu, pořád se tam něco děje, pořád nevíte co se bude dít. Jak asi muselo hlavnímu hrdinovi být, když se kolem něho prošel páchnivě smrdící pohřbený kocour? Úplně z toho až mrazí v zádech...ale všem doporučuji si tuto knihu přečís. Opět v ní dělá autor čest svému jménu.

100%

Verunka Vybíralová
23.6.2010, 07:52
   
Doporučuji!

Hned, jak jsem finálně zaklapla To, otevřela jsme dalšího Kinga. Nutně jsem potřebovala zase číst něco od něj. Naštěstí jsem měla v zásobě právě Řbitov zviřátek. Jelikož To, byla fantastická kniha, byla jsem nejdřív trochu na vážkách, jestli mám začíst číst další knihu abych si nepokazila úžasné mínění o Kingově stylu psaní. Dobře jsem udělala, že jsem začala číst další Řbitov. Okamžitě mě vtáhl a nechtěl pustit. Ve srovnání s Tím má mnohem méně stran, tak jsem knihu dočetla během asi tří dnů, ani jsem nemrkla. Byla to moje druhá "Kingovka". Teď už vím, že jsem opravdová fanynka Stephena Kinga! Kdo toto dílko ještě nečet, o hodně přichází a určitě by to měl napravit. King je prostě mistr svého oboru.

100%

Petra Bláhová
30.9.2009, 14:03
   
Řbitov

Toto byla moje první kniha od Kinga, která se mi dostala do rukou a musím říct, že je to uplně suprová knížka. Byla a jsem z ní naprosto nadšená a od čtení jsem se nemohla odtrhnout.

100%

Tereza Hejátková
20.6.2009, 22:14
   
dokonalé dílo

Řbitov zvířatek je beze sporu jedním z nejlepších děl kterýma nás mistr obohatil.Temný příběh a dokonale propracované postavy na vás zapusobí,hned od první stránky.Já osobně jsem řbitov zvířatek přečetl za den a pul protože kdykoliv jsem chtěl zavřít knížku nešlo to.Dokonale se vžijete do postav.Mile mě překvapil i film ale druhý díl jak už to bývá,je katastrofa.Co říct zavěrem..snad jen to že tohle dílo je poklad.

100%

Martin Roubik
13.1.2009, 04:04
   
Řbitov zviřátek

Na tejto knihe ma upútal najprv obal knihy (vydanie z roku 1994 - Hlava čiernej mačky so žltými sklenenými očami a vycerenými zubami, ktorá sa vznáša nad malým cintorínom). Dej knihy ma pohltil takmer okamžite. Každá stránka v knihe je zaplnená pochmúrnym dejom a napätím, takže vás prinúti čítať ďalej a ďalej. Skutočný dej knihy sa ale začne odvíjať až od smrteľnej nehody mladého študenta Vicktora, ktorý neskôr navštívi hlavného predstaviteľa knihy Lousia Creeda (podotýkam, že je mŕtvy) a zoberie ho na cintorín pre zvieratá, kde ho varuje, aby nikdy neprekročil hranicu cintorína, akoveľmi by to potreboval. Keď sa ráno prebúdza vo svojej posteli zo špinavými nohami, začala som si uvedomovať, že táto kniha asi nebude len o zvieratkách :-). Postupne sa v príbehu začínajú diať ťôzne udalosti, smrť kocúra, ktorý patril Luisovej dcére Ellie. Musím sa priznať, že som nečakala príbeh, kde sa budú vracať mŕtvy zo zábrobia, ale skôr niečo s nadľudskými schopnostťami ako napr. telekinéza a pod. Takže keď Louise pochová kocúra na druhej strane cintorína, a ten sa na druhý deň vracia živý, kniha sa mi začala páčiť ešte viac. Keď umiera Luisov syn Gage a ten ho pochová na druhej strane cintorína, aj napriek varovaniu jeho suseda Juda, začína sa dej s typickým Kingovským prvkom - keď umierajú ľudia, ktorý vlastne ani nemuseli.....Mŕtvy syn sa vracia zo záhrobia, zmenený na neľudskú bytosť a zabíja nevinné obete, dokonca aj vlastnú matku. Tú sa Luise nakoniec rozhodne pochovať na cintoríne (aj napriek všetkým predchádzajúcim udalostiam). Záver knihy vlastne King necháva na nás čitateľoch, nech si sami domyslíme, ako sa príbeh skončí, keď sa mŕtva žena vracia do domu a položí ľadovú ruku na manželovo plece s oslovením "miláčik". Ja osobne si myslím, že žili dlho a šťastne :-)

90%

Viera Skukalkova
7.12.2008, 10:56
   
Skvělá

Zezačátku sem nevěděl zda si jí mám přečíst (to klvůli nepěkně znějícímu názvu), ale po přečtení pár recenzí sem se doní hned pustil, a musím přiznat neudělal sem špatně. Moc pěkný příběch, pomalu ale o to silněji získané přátelství mezi čtenářem a hlavnímí hrdiny aby je poté mohl autor postupně odstranit. Tato kniha mě především dostala svou ponurostí na každém řádku, asi vní není odstaveček který by přinesl trochu světla do příběhu a proto vás nepřestane bavit. Není to jeden z moderních hororů (stříkající krev dva metry do víšky, uřezaná znetvořená těla) a proto si získala můj obdiv!!

100%

Jaroslav Weiss
13.11.2008, 10:01
   
Řbitov zviřátek

Stephen King opäť rozohral hru s ľudskými osudmi. Predviedol mi svoju spisovatelsku genialitu napadom, prepracovanymi postavami, čtivosťou. Vadila mi napínavosť, ktorá sa objaví až v poslednej tretine. Záver bol však vynikajúci, najmä to, že si myslí, že na tretí raz to bude iné. Každopádne to podľa mňa nie je jedno z vrcholných diel, je to výborná kniha ale poznám aj lepšie. Tak či tak odporpúčam. 4,5*

90%

Miki Mauz
25.7.2008, 11:30
   
Jedna z nejlepších

Tak tedy, Řbitov zviřátek - nejlepší kniha od Kinga co jsem dosud četla (podotýkám, že jich nebylo moc). Líbí se mi jeho styl psaní. Ale musím říct, že po všech těch recenzích tady jsem si myslela, že se budu bát víc :o). Ale bylo to strašidelné, hlavně vylíčení Pascowa a docela naturalistický popis těch, co "vyšli z hrobu". A samozřejmě - otevřený konec. Bylo to super, chystám se na jeho další knihy.

90%

Ugisha
25.4.2008, 18:04
   
Řbitov zviřátek

Další Stephenova kniha, kterou jsem nemohla číst za tmy...Opravdu děsivé a pokud jste se báli u filmu, tak nevím, jestli Vám ji doporučit a nebo raději v zájmu Vašeho zdraví ne:)Ale asi spíše ano, protože se určitě bojíte rádi, jako já, že? Tak tedy, téma zmrtvýchvstání, i když tentokrát dá se říct v podstatě nedobrovolné, je vždy vděčné a jelikož Stephen je opravdu mistr děsu, podařil se mu opět mistrovský kousek, při kterém se klepou strachy i ty nejotrlejší povahy...

90%

Kristýna Skorová
20.3.2008, 16:58
   
Klasicke tema oziveno mistrem

Vdecne tema navratu mrtvych do zivota je dvojsecnou zbrani. Nikde jinde, krome upirovek, neni mozne zhodnotit skutecne nadani. Pocatecni napeti, zda se jedna o ubohovou zobiewalovku nebo uctyhodne zpracovani.
U tohoto Horroru jsem se skutecne bala. Uz pri popisovaci cesty na řbitov se ctenar cele prenese na to ohavne misto a srdce mu busi napetim. Nezbude Vam nic jineho, prozivat nestesti hlavniho hrdiny a Stephen King Vas dostane presne tam, kde Vas chtel mit. CO vic si prat? Smrad ozivlych mrtvol budete jeste nekolik dni vetrat a Vase kocka si odskace nekolik nezaslouzenych nakopnuti. Uz jen z toho duvodu, ze hlavni zrudickou bylo milovace, milujici dite je pribeh tak... ano, nechutny! Vynikajici Kingovina, ktera ma cestne misto v mych knihovnach. Posledni veta knihy mne prispendlila ke kreslu rozhodne jsem nebyla v modu - to bylo ale pekne pocteni, co si prectu nyni? Tato kniha Vas necha premyslet. Vrele doporucuju.

100%

Natal
19.3.2008, 13:48
   
Léčba deprese depresí

Samotný příběh je více než zajímavý. Je psán obvyklým Kingovským způsobem, s nečekanými zvraty, notnou dávkou mrazení, působením na city. Nechybí propracované charakteristiky postav a jejich vývoj. Autor vás nechá si všechny účastníky zamilovat, aby je pak mohl pěkně zlikvidovat. O to víc je děj pochmurnější a v závěru depresivnější. To depresivnější musím ještě jednou zopakovat. Světlých chvilek je zde velice málo, spíš čekejte spoustu smutku. Tím vším je zabalena hluboká myšlenka o rozhodování, zda nechat své blízké mrtvé nebo využít možnosti vrátit je zpět, i za cenu, jaká je za to potřeba zaplatit. Kdo by měl chuť na pár nocí plných nočních můr, jako já, měl by si příběh přečíst o samotě a pozdě v noci. Ani ve dne však nejste chráněni, jste-li tak pošetilí, že si myslíte, že vám to nějak pomůže. Ani sluneční světlo není schopno přebít temnotu Kingova nápadu. Zajímalo by mne, kde se to v člověku bere. Jednoznačně jedna z nejlepších knih jednak autora, jednak žánru. Ovšem jak už jsem podotkl, moc temná a zanechávající ve čtenáři pocit bezmocnosti. Nic pro slabé nátury. A to je ono. To je ono!! (modifikace textu z mých webovek prasoid.borec.cz)

100%

Miroslav Pavliš
21.8.2007, 21:35
   
Hřbitov

Tahle kniha pro mě nebyla zase tak strašidelná, vlastně jsem se nikdy u Kingových knih nebála, spíše jsem byla zvědavější, jak to bude dál pokračovat. Líbilo se mi vyprávění starého pána, první cesta ke Řbitovu. Také se mi líbilo, jak vypravoval o muži, který tam zanechal svěho syna, který přišel z války. A jak z něho bylo něco děsivého, tajemného. Byl sprostý, říkal věci, které se můžou stát a také mohli stát, ale zlým tónem. Nikdy tam neměl nechávat svého synka. Bylo hned jasné, že z toho nevznikne nic dobrého. Ale co to tady vykládám. Dám 80% a je to.

80%

Denisa Šnédarová
21.6.2007, 19:58
   
hhhh

ppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppprostě si myslím,že tohle je opravdu supr.ted se vyjádřím i k hororům!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!v této době se natáčí brutální horory.příkald...Hostel,Hory mají oči..........a jáý se ptám kde zmizlo tejemno a děs bez urvaných končetin a polno krve.vypadá to,že moderní doba se ukájí v kalužích krvi a,ýže to opravdu s tou brutalitou jde jako s modou.ale tak by top nemělo být.horory by měly být od toho aby se člověk bál a ne aby mu bylo na blití.asi je to nová moda byýt brutální ale nevím jestli ta brutalita není počátkem něčeho zlého.když se na horory dívají už desetileé děcka tak nevím kam ta naše generace směřuje.asi směřujeme k tomu,že pokud nás něco naštve tak nepoužijeme nádavky ale vezmeme si pilu a rozpoutáme texaský masakr motorovou pilou. TO FAKT NENÍ HEZKÝ.............A TO JE SAKRA PRAVDA.......

100%

Marek Červeňák
7.4.2007, 21:20
   
Je to bombová knížka

Nejvíc mě lákal název a obla knížky a proto jsem se rozhodl že si ji musím přečíst.Zezačátku jsem se v tom plácal,ale pak to začalo být dost zajímavé.Nejdřiv kocour a pak kluk.Kdyby byli všechny smrti zasebou byla by to úplná jatka.Ale nejsou a to je dobře.Knížka ve které zabíjou stopadesát lidí a nemá přiběh nstojí zanic.Ale tahle jo.Napínavý příběh.Plno konfliktů(hlavně mezi Lousem a Rachelinym otcem).Výborná knížka!!!!DOPOROČUJU!!!!!

100%

David Samec
4.4.2007, 22:10
   
Dost velká síla

Přiznám se, že název knihy mě trošičku odrazoval, ale poté, co jsem si přečetl názory ostatních na této stránce jsem přece jen po řbitovu v knihovně sáhl a půjčil si ho- jak dobře jsem udělal. Strhující od začátku do konce, vynikající charakterová propracovanost postav, skvělý nápad na knihu. Co je ale vůbec nejlepší je to, jak nenuceně se celou knihou táhne filozofická nit v podobě úvahy o tom, jestli by měl mít člověk moc nad smrtí. Po přečtení zjistíte, že opravdu, ale opravdu ne a myslím, že je to dobře. Naprosto strhující je i konec, který je opravdu dost silný, ale přesto neodtrhnete oči od stránek, hltáte každé písmenko. A i přesto, že se mi jednou zdálo o chlapci se skalpelem v ruce, který křičel: "Jdu si pro tebe", knihu vřele doporučuji a sám si ji určitě časem přečtu ještě jednou.

100%

callahan
5.3.2007, 13:34
   
Kam s ním

Takže na druhý pokus po tom, co jsem zaflákal místo v komentářích :-)(zcela nevinně, jsem ,,recenzent" začátečník)... je to kniha, která není jen o strachu a děsu, ačkoliv ten se vine příběhem jako kouř z první cigaretky po probuzení. Všechno, co je zajímavé na tomto dílku už lépe popsali předchozí recenzenti, z mého pohledu bych vypíchl tu absurdní samozřejmost, celé té šílené situace. Ta suverenita, se kterou se začne děj odvíjet je nakažlivá. A přerod té sympatické, obyčejné rodinky Creedů vlastně ani nevypadá nijak nenormálně. Na konci máte pocit, že neexistuje nic přirozenějšího než brutálním způsobem přijít o všechno co jste si pracně budoval tři desetiletí. To je absolutní top té knihy. Všudypřítomná smrt (zaujalo mě kolika způsoby se dá zemřít. King jich v knize porůznu zmíní opravdu hodně), která se (celkem logicky) na konci ukáže jako docela přijatelné východisko, to je dost silné kafe, které přinutí k zamyšlení nad naším životem. Netvrdím, že to je odborná psychoanalýza člověka, ale přinejmenším skvělá observace různých typů lidí. Holt, Kingova práce s postavami je úžasná. A když King do těsta výborného příběhu a postav přidá svou samozřejmou ingredienci v podobě státu Maine, okoření to skvostnými přísadami jako je Zelda a Oz veuiký stuašlivý, které se dusivě snáší na chudáka Rachel a navrch přidá jako třešničku na dortu roztomilé dětské hrdiny (Dvouletá zombie se skalpelem - o-ou), zavoní knihovnou ještě lepší dort než je ten Krtkův z reklamy. Čupr kniha, nečte se jen jednou, Čupr postavy kromě výše zmíněných taky médium amatér Ellie a hlavně vrchní nešťastník Pascow, který ke své roli v knížce přišel jak slepý k houslím (co má King proti rekreačním běžcům :-) ) a samozřejmě taky zlatá rybička,jejíž role ovšem byla ve finále nespravedlivě seškrtána. Jak by řekl náš pan premiér: Je to kniha s gulema, Kingu jsi jednička.

100%

Kryštof Kudláček
1.3.2007, 17:56
   
Jedna z těch lepších..!!

Všechny vás zdravím, je to už poměrně dlouho, co jsem si přečetla tuto podle mého názoru jednu z nejlepších Kingových knih. Zamilovala jsem se do všech postav a prožívala s nimi jejich život od začátku až do konce. Knihu jsem měla půjčnou od kamarádky a teď jsem si ji konečně koupila, tak už se těším až po přečtení To budu mít konečně opět čas a k tomuto skvostu žánru horor se opět vrátím. Už se těším Creedovi! Bezva čtení, vřele doporučuji PS: Ještě pěkných pár nocí po přečtení jsem se bála, že mě malý Cage či Rachel přijdou navštívit...;)

100%

Hanka Kyliánková
19.2.2007, 17:52
   
Řbitov zvířátek

Řbitov zvířátek lze zařadit do hororové části Kingovy rozsáhlé tvorby. Jako ostatně ve všech svých dílech však King nezůstává pouze na povrchu - v úzké škatulce hororu. V příběhu je obsažena i zajímavá psychologická studie - osobnost Louise Creeda se postupně, pod tlakem událostí, které nezapadají do striktně vědeckého světa, ve kterém se myšlení této postavy pohybuje, rozpadá až k naprosté autodestrukci v samém závěru románu. King v knize velice poutavě popisuje marný boj, který Louis svádí v zájmu záchrany zdravého rozumu a konec konců i holého života. Marný proto, že sled událostí od samého začátku logicky a nezadržitelně vede k jednomu jedinému možnému, tomu nejhoršímu, konci, a není v silách člověka (a Louis nění nikým jiným než obyčejným člověkem) tuto vytyčenou dráhu opustit. Ocenit je nutné i filozofický přesah recenzovaného díla. King jakoby mimochodem předkládá před čtenáře mnoho filozofických otázek týkajících se života a smrti člověka a vůbec postavení člověka v rámci všehomíra (např. zajímavá je konfrontace pasáží z Janova evangelia týkajících se vzkříšení Lazara Kristem se samotnou rolí Louise Creeda v příběhu apod.). Celkově dílo hodnotím jako jeden z vrcholů Kingovi hororové literární tvorby.

100%

Gift
7.9.2006, 15:00
   
Zavislost?

Vynikajici kniha.. Ktera prekvapi nejen dejem celkove, ale take zaverem.. Hlavni hrdina zde porad dokola opakuje jednu chybu a snad mu to ani nedochazi.. Snad ano a stejne si nemuze pomoct.. specialni Rbitov za jeho domem totiz skryva tajemstvi.. A na vic ma moc, jakmile tam jednou prijdete, budete se tam vracet stale a stale dokola.. A kdyz vas pak bude chtit zabit vlastni syn, mezitim co vase zena lezi nekde mrtva, co udelate? Pohrbite ji na Rbitov zviratek..

90%

Gil
21.7.2006, 12:08
   
Řbitov Zviřátek

Parádní horor, tématika zmrtvýchvstání, tajemný močál plný temné pradávné síly o které nelze říct zda je dobrá či špatná. A kdo z nás by netoužil mít možnost vrátit milované bytosti život? A udělali bychom to za každou cenu? King si tu mistrně pohrává s našimi sympatiemi. Kniha je napínavá od samého začátku a ten konec!! Dočetla jsem poslední větu a pocítila směsici údivu, napětí, zklamání a vzteku. Jak mi to mohl udělat? Já chci vědět co bude dál, potřebuju to vědět. Teď s odstupem času si říkám že je to správný konec. Pokračování by nutně muselo vést k utopii nebo nudě. Přesnost je výsada králu, stejně tak jako umění odejít ve správný čas. A v tomto je pan King skutečným Králem.

100%

Kateřina Seidlová
20.4.2006, 14:40
   
Řbitov zviřátek

Knížka je velice pěkně psaná, ale její děj se dá předpokládat, přesto tento nápad s hřbitovem je velice zajímavý. A konec je už kingovský. A teď něco k ději : mladá rodina se přestěhuje do malé usedlosti, k silnici poblíž lesa. V kterém je hřbitov zvířátek. Jednoho dne jim, jejich milovaná kočka umře a hlavní hrdina ji pohřbí na tajném místě, a druhý den se kočka vrátí živá. A jestli se chcete dozvědět děj dále, musíte si knížku přečíst.

70%

Josef Slabý
19.4.2006, 12:22
   
řbitůvek

Kniha je velmi dobře čtivá, napsaná v tradičním Kingově stylu. Děj je tak trochu ponurý a konec morbidní, ale přesto naprosto očekávaný. Nápad je však perfektní. Dílo bylo i zfilmováno, ale kniha je kniha.

90%

Lenka Kubínová
3.3.2006, 17:52
   
No prostě King

Není co dodat, tohle je naprosto úžasné.Tahle kniha mě donutila peřečíst 100 stránek za jedno odpoledne.Myslím, že to je skvělý úvod do Kingova světa pro "nováčky".Tohle si musíte přečíst.

100%

Jakub Musil
18.1.2006, 18:39
   
ŘBITOV

Tak tahle knížka musí dostat snad každýho. I toho kdo nefandí hororu. Tady nehrozí nudnej začátek, začtete se a nepřestanete, dokud jí nedočtete. Stoprocentně je to jedna z nejlepších knížek Stephena. Kdo ji nečet o hodně přichází.

100%

Lena
17.1.2006, 00:13
   
Všichni tam musíme

Báječně napsaná kniha o smrti a věcech kolem ní. Je zde vidět, že autor ví o čem píše. Do Řbitova se začtete a jeho hlavní postavy budete vnímat, jako lidi ze svého nejbližšího okolí.
Jediné co můžu vytknout je okamžik, kdy King čtenáře absolutně ( a dle mého názoru trochu zbytečně) zmate snem, či vizí, že Gage, nezemřel.
Přece jen mně překvapilo, že tato kniha byla celkem předvídatelná, ale přesto nezačala nudit. Možnost vcítění se do příběhu, tím, že nad smrtí, nebo spíše o ní, uvažujeme všichni a bojíme se o své blízké, je přímo fantastická.Protože kdo by si nepřál aby nikdo z jeho přátel, příbuzných nebo domácích miláčků nezemřel?
Zakončení je strhující a člověk až zalituje, že není Řbitov zviřátek 2, kde by se dozvěděl jaká byla po návratu Rachel.

90%

Lilith1
19.9.2005, 16:36
   
Řbitov zviřátek

Tahle kniha je bomba. Byla první, kterou jsem od Kinga četl a proto jsem taky jeho fanouškem. Perfektně budované napětí od začátku do konce, depresivní prostředí hřbitovů a tušení něčeho zlého. Bravo

100%

Libor Černý
26.7.2005, 09:19
   
Řbitov zviřátek

Rodina Creedových se rozhodla přestěhovat ze Středozápadu, přesněji řečeno z Chicaga, přes půl kontinentu do státu Maine, do malého městečka Ludlow. Rodinu tvořili čtyři členové, vlastně pět členů: otec Luis, matka Rachel, dcera Eileen (Ellie), syn Gage a Elliin kocour Winston Churchill, kterému všichni prostě říkali Church. Rodiče asi třicátníci, dcera šestiletá, syn teprve dvouroční. Do Ludlow rodinu přilákal klid venkova a především Luisova práce na univerzitní klinice v Bangoru. Luis zakoupil v Ludlow vilu, ležící na kraji rozsáhlých lesů, o jejichž vlastnictví se přeli potomci indiánů – Mikmaků – se státem. Ostatním členům rodiny se nový domov velmi zalíbil – jeho minusy byla silnice I-15, po níž jezdili náklaďáky firmy Orinco, a blízkost tajného pohřebiště Mikmaků, o jejíž nevýhodě se však měli všichni teprve dozvědět. Jejich novými sousedy byli dva důchodci, Judson a Norma Crandallovi. Jud se velmi brzy stal nejlepším přítelem Luise, posedávali spolu večer na verandě domu Crandallových u piva a Jud bavil Luise svými životními příběhy. Bylo mu již přes osmdesát (narodil se přesně roku 1900), a tak jich za svůj život nastřádal spousty. Na svůj věk ale rozhodně nevypadal.
Creedovi se začali v Ludlow velmi rychle zabydlovat, nic na tom nezměnil ani první skutečně pracovní den Luise v univerzitní nemocnici – po příjezdu studentů z letních prázdnin. Luis takový začátek nečekal. Jen pár okamžiků od jeho příchodu na pracoviště byl přinesen do čekárny velmi vážný případ – Victor Pascow. Byl to případ tak vážný, že obě sestry, které zde měly teprve získat praxi, zkolabovaly. Victor měl totiž tak velký otvor do hlavy, který mu udělal strom, na nějž byl odmrštěn nárazem auta, že se do jeho mozku dalo dívat jako oknem. Luis přidělil úkoly všem spolupracovníkům, ačkoliv věděl, že Victorovi už bohužel nemůže pomoci, a tak měl možnost být s ním alespoň na chvíli sám. V ten okamžik, kdy tam byli spolu sami, kdy Victorovo tělo upouštěla duše, byl Luis hlasem Victora, možná hlasem někoho jiného, varován, aby se vyhýbal Řbitovu zviřátek, aby se vyhýbal místu za polomem. Řbitov zviřátek bylo místo, ke kterému vedla cesta z pozemku Creedových a jež jim ukázal Jud, ležící v lese, kde děti odjakživa pochovávali své domácí mazlíčky. Náhrobky, vyrobené ze všeho, co se dětem namanulo, byly uspořádány do soustředných kruhů (později Luis dojde k závěru, že do spirály). Místo dýchalo tajemstvím, které ochromilo všechny, a ještě větším tajemstvím – či snad něčím jiným – na ně působilo to, co bylo skryto za polomem, jež ohraničoval tento plácek uprostřed lesa.
Victor se vrátil k Luisovi v noci ve snu a znovu varoval Luise, aby nechodil za polom. Varoval ho natolik živě, že Luis po probuzení zjistil, že sen nebyl snem, ale skutečností – měl na těle šrámy z předešlé noci a na nohou nalepené bláto a jehličí. To vše ale nezměnilo nic na tom, že všichni byli šťastní. Jedinou ranou, která se ale také začala hojit, bylo pomalé seznamování Ellie se smrtí, které jí právě umožnilo seznámení se se Řbitovem zviřátek a zejména smrt Normy, která byla pro Ellie něco jako babička (Norma trpěla artritidou, ale to rozhodně nebyla choroba, na kterou by měla umřít; Luis ji ale jednoho dne zachránil před smrtí, když ji zasáhla srdeční příhoda, za což se mu cítil Jud zavázaný; podruhé se Luisovi již pomoci nepodařilo). Byla to rána ve vztahu mezi Luisem a Rachel. Rachel se bála smrti a to tak, že se nikdy nezúčastnila žádného pohřbu. Důvodem její fobie ze smrti byl hrůzný zážitek z jejího dětství – její starší sestra Zelda zemřela na neléčitelný typ meningitidy a Rachel byla jedinou bytostí, která viděla, jak Zelda, skroucená zrůda, která zbyla z její sestry, opouští svět. Zelda Rachel strašila, Rachel strašila představa Oze velikého a strašlivého, hrdiny malé Zeldy, která mu ale říkala Oz veuiký a stuašuivý. Poranění se zahojilo teprve tehdy, když se Rachel o svém hrůzném zážitku svěřila Luisovi. Luis musel v duchu opět poděkovat Racheliným rodičům za to, na jaké divadlo jeho manželku pustili. Rachelini rodiče Luise nenáviděli a on jejich chladný cit opětoval. Irwin Goldman, otec Rachel, byl žid a vlastník kreditní karty, což ho pravděpodobně opravňovalo k pocitu, že Luis, který nic takového nevlastnil, je exot, který mu bere dceru.
To byl i pravý důvod, proč nejel Luis na návštěvu ke Goldmanovým k příležitosti Dne díkuvzdání. Zůstal osamocen v jejich novém domě se starým přítelem Judem. Když ale byla celá rodina pryč, stalo se něco ošklivého Elliinu kocourovi Churchovi. Ačkoliv ho nechal Luis vykastrovat (aby se Church netoulal a nechodil přes silnici I-15), byl Church sražen náklaďákem, když přecházel přes silnici, která stála mezi domem Creedových a Crandallových. Mrtvého Churche nalezl Jud, přivolal Luise a pozval ho na výpravu, která byla krokem, jež odstartoval pro tyto přátele katastrofu. Výprava nevedla nikam jinam než za polom, který stál jako neproniknutelná brána za Řbitovem zviřátek. Luisovi nevěřil, že by se mohli dostat přes tu příliš vysokou hromadu popadaných kmenů, ale Jud po ní vykráčel natolik jistě, jako kdyby tu chodil každý den na procházku, jako by stoupal po svých schodech doma, a stejná jistota a pocit rozjaření se dostavila u Luise. Po strašidelné, skutečně strašidelné cestě lesem, tekutými písky, se dostali na skalnatou plošinu, která zdánlivě připomínala Řbitov zviřátek před polomem, který byl ale tisíckrát starší. Bylo to pradávné pohřebiště Mikmaků. Zde Luis na příkaz Juda pohřbil Churche. Celou cestu tam i zpět ale Luis nevěděl, proč to dělá. Jud mu to všechno vysvětlil – od pradávna zde někteří lidé pohřbívali zvířata, která chtěla navrátit zpět do života, věřili v sílu, která se poutala k tomuto místu, která pocházela snad z Wendiga, ducha indiánů, který obchází Sever. Jud se o tomto místě dozvěděl od opilce Stanna Boucharda někdy kolem roku 1910. Tehdy mu zemřel jeho pes Spot a Stanny ho zavedl na mikmacké pohřebiště a stejně jako Luis o 70 let později i Jud zde svého psa pohřbil. Jako zázrakem se pes, kterého otec Juda zastřelil, aby již netrpěl svojí nemocí, vrátil opět do světa živých. Byl ale vyměněný, na těle měl patrné všechny rány, které ho za život potkaly, pohyboval se jako mrtvý – jako zombie, i když byl živý, a páchl půdou. Jud ho i přese všechny změny měl stále rád, ale nelitoval již tolik jeho druhé smrti v roce 1914 – změna, která se ve zvířeti udála, přesvědčila Juda o spravedlnosti umírání. Jud také řekl Luisovi, že jediné zvíře, které bylo po návratu z mikmackého hřbitova zlé, byl býk Hannratyho. Býk byl natolik zlý, že ho Hannraty musel zastřelit.
Druhý den nato se stalo to, co Luis a Jud očekávali. Vrátil se Church. Luisovi byl ale nový, přitom neustále ten starý, kocour naprosto odporný. Páchl příšerně zeminou, z jeho pohybu zmizelo vše kočičí. Luis se alespoň uklidňoval tím, že Ellie si po návratu té změny nevšimne. Jenomže i Ellie si změny všimla, ale nikdy se nedozvěděla o tom, že kocour byl mrtvý (a vlastně stále byl). Život šel dál, až došlo k další, pro Creedovi velmi bolestivé, události.
Jednoho odpoledne se rozeběhl Gage k silnici I-15. Chápal utíkání svým rodičům jako hru. Zdáli byl ale slyšet zvuk blížící se cisterny, a proto rodiče Gagovo přibližování se k silnici jako hru nebralo. Luis běžel za Gagem, co mu síly stačily, Rachel na Gaga křičela, aby zastavil, ale Gage běžel, ačkoliv jako malé dítě už měl dávno upadnout. Luis za Gagem skočil jako hráč rugby, jenže … kus Gagovi bundičky mu vyklouzl z ruky, Gag se ocitl na asfaltu patnáctky a rázem ho na něm vystřídalo troubící auto. Gage zemřel. Smrt, Oz veuiký a stuašuivý navštívil Creedovi, navštívila Creedovi a vzala jim jejich dítě. Dopadla na všechny jako kladivo na kovadlinu. Creedovi se ocitli naprosto ztraceni. Luis zdeptán ztrátou svého syna od okamžiku, kdy k nehodě došlo, nepřemýšlel o ničem jiném než o tom, že by Gaga pohřbil k Mickmakům a přivedl ho mezi živé. Pohřeb prohloubil jen jeho smutek, který ho přesvědčil o nutnosti odhodlat se k takovému činu.
Jud, kterého se smrt syna jeho přítele také dotkla (cítil se vinen), varoval Luise. Tušil, o čem Luis přemýšlí. Vyprávěl mu příběh o Billovi Batermanovi, který ztratil ve válce svého jediného syna Timmyho. Jeho ostatky ale zakopal „za polomem“, aby svého syna oživil. Jeho syn byl jako zombie, ale mezi lidi šířil zlo. Byl zlý, byl natolik zlý, že Bill byl donucen zabít svého vlastního syna a pak zabil sám sebe (žití s takovou zrůdou ho přivedlo k šílenství).
Judovo varování ale Luise od jeho myšlenek neodvedlo. Poslal svou manželku a dceru ke Goldmanovým, protože chtěl Gaga vzkřísit. Kdyby se stalo něco ošklivého jako s Timmym, zabil by ho, a jeho rodina by se o tom ale nedozvěděla. Kdyby se ale vzkříšení podařilo, doufal, že opustí Maine, zavolá rodinu zpět a budou žít jako dřív, ale raději někde jinde. Síla, které chtěl Luis svěřit mrtvého Gaga varovala Ellie a cítil ji i Jud. Ellie v Chicagu podlehla hysterickým záchvatům, ve kterých vykřikovala jméno Paxcowa… přesvědčila ale tak Rachel o tom, že Luisovi se může něco hrozného stát, nečekala a vypravila se prvním letadlem zpět do Maine. Rachel ještě stihla varovat Juda, který o zlu, jež se začínalo stahovat nad okolím věděl. Jud se snažil Luise uhlídat od toho, čeho se chtěl dopustit. Zatímco Luis vytahoval Gaga z hrobu a blížil se autem zpět ke svému domovu, Rachel přesedala do auta a jela, co nejrychleji mohla, do Ludlow, Jud seděl u okna, popíjel pivo, kouřil chesterfieldku a sledoval Luisův dům. Rachel i Judovi se do cesty postavila tajemná síla. Jud usnul, Rachel nejelo auto. Jud tak zaspal příjezd Luise a jeho odchod do lesa za jejich domem, Rachel nestihla Luise zastavit.
Luisova cesta za polom byla tentokrát jiná. První rozdíl byl v tom, že šel sám, druhý rozdíl pak tkvěl v tom, že síla pohřebiště byla větší. Luis se dokonce setkal se samotným Wendigem. I přes tyto odlišnosti se mu podařilo Gaga pohřbít a vrátit se do jeho domu, aniž by věděl, že to skutečně udělal. Doma usnul a spal a spal.
Zatímco Luis spal, Gage byl vzkříšen a rozhodně to nebyl Gage, o jehož znovuzrození Luis snil. Gage se vrátil do svého domu, ale jen aby zde vzal skalpel z Luisova lékařského kufříku. Vkradl se pak s kocourem Churchem ke spícímu Judovi a spolu se svým zvířecím kolegou se mu podařilo bránícího se starce zabít. Nejhorší ze všeho bylo, že k Judovi konečně dojela Rachel. Gageovi nezabránila ani mateřská láska v tom, aby ji zavraždil. Mezitím se probudil Luis. Byl šíleně unavený, snažil se přesto chovat nenuceně, jako by to bylo obvyklé ráno a nic se nestalo. Jenomže pomalu si začal všímat zvláštností okolo sebe. U Judova domu bylo zaparkováno neznámé modré auto, na něm seděl Churých a pozoroval svýma zlýma očima Luise (aspoň tak to Luis cítil), od dveří vedly přes pokoj bahnité stopy. Luis byl jimi ale dobře varován – stopy byly veliké přesně jako Gagovy nožičky. Luis věděl přesně, co se stalo. Gage je tady. Zjistil, co si Gage vzal z jeho náčiní, a poté už neváhal ani chvíli. Sebral z tašky injekce a morfium a co nejrychleji spěchal do Judova domu. Jeho první obětí se stal kocour Church a nakonec byl donucen zabít i svého jediného syna – svého milovaného Gaga. Judův dům zapálil.
K domu se seběhlo pár lidí, očekávali příjezd hasičů a nakonec dorazil i Steve Masterton, nemocniční zřízenec a přítel Luise (staral se o záležitosti spojené s pohřbem Gaga). Steve měl o Luise strach. Pozoroval hořící dům do té doby, než zahlédl koutkem oka na planině za Luisovým domem pohybující se bílý předmět. Steve věděl, že je to Luis. Okamžitě ho následoval, dostihl ho před polomem. Byl šokován šílenstvím, jež se odráželo v Luisových očích, ale přesto se ho pokusil následovat za polom. Jemu se však nepodařilo překážku překonat a spadl. Luis mu tak zmizel brzy z dohledu s balíkem v ruce, ve kterém se kymácela ženská postava...tou byla samozřejmě Rachel, která se také vrátila.

90%

McWormiek
2.7.2005, 20:50
   
Horror s velkým "H"

Začátek příběhu nás zavádí na samotu jménem Ludlow, kam se z Chicaga přestěhuje mladá rodina lékaře Louise Creeda. Jejich jediní sousedé jsou jen staří manželé Judson a Norma Crandalovi, se kterými se Creedovi ihned po příjezdu spřátelí. Rachel Creedová – manželka lékaře, je zprvu ohromena domem obklopeným jen lesy a nadšena, že jejich děti Ellie a Gage budou vyrůstat v přírodě a ne ve velkoměstě plném nástrah a nebezpečí. Ještě však netušila, že toto místo se stane pro jejich rodinu osudnou.

Po zabydlení v novém a velkém domě je Judson (nechává si říkat Jud) seznámí s okolím, a při té příležitosti je zavede na nedaleký „řbitov zviřátek“ – jak tomuto místu nazývali děti, kteří zde pohřbívali své domácí mazlíčky. Ty pohltila silnice oddělující domy Crandalů a Creedů. Ellie, jež nadevše milovala svého kocourka Churche, se z této vycházky psychicky zhroutila – zjistila totiž co to znamená SMRT…

Louis Creed nastoupí po velkých prázdninách na kliniku mainské univerzity. Hned po příjezdu zažije nepříliš příjemnou situaci. Student, po srážce s vozidlem, umírá doktorovi v náručí. Ještě než však vydechne naposledy, stačí říct pár vět – něco jako proroctví, které Louis zatím ještě nechápe. Po tomto otřesném zážitku z prvního dne v práci má doktor Creed velmi živý sen, v němž ho mrtví student Pascow odvádí již známou cestou na řbitov zviřátek, aby mu sdělil něco velmi důležitého – varuje ho před velmi blízkým nebezpečím. Louis však stále nechápe co mu chce Pascow říci. Po probuzení zjišťuje, že to, co zažil včera v noci byla realita, jelikož cesta, po které kráčel za mrtvým, zanechala na jeho nohách bahno a kousky jehličí. Pomalu začínal zjišťovat, že přestěhování na nové místo nebylo až tak dobré, ale nepřikládal tomu důraz.

Na den díkuvzdání posílá Louis Rachel s dětmi k jejím rodičům a sám zůstává doma s kocourem své dcery, ovšem tentýž den večer srazí Churche kamion, projíždějící kolem. Louis je bezradný a neví jak má své dceři říci, že její milovaný kocourek už nežije. Stařík Jud svěří Louisovi tajemství a oba se vydávají za řbitov zviřátek – na Mikmacké pohřebiště, kterému staří indiáni přisuzovali magickou moc. Zde pohřbí Churche, a ten se na druhý den zjeví u Creedovic domu. Po návratu „mezi živé“ však Louis zjišťuje různé nesrovnalosti v kočičím chování a jednání – velmi zapáchá (právě tak jako mrtvola) a nic nenaznačuje tomu, že by se jednalo o kočku – opravdu se z ní stala ZOMBIE…
…zde si poprvé uvědomil Louis Pascowova slova.

Po návratu zbytku rodiny se dcera otci svěřuje, že se jí zdálo o úmrtí Churche a o jeho „znovuvzkříšení“ a Louis si uvědomuje, že dcera má jisté schopnosti předvídat události.


Druhá část (Mikmacké pohřebisko) začíná pohřbem malého syna Gage, kterého stejně jako kocoura Churche přejel kamion, který projížděl přes silnici mezi dvěma domy. Jud po pohřbu ihned Louise varuje, že pohřbít člověka na pohřebiště znamená podstoupit jistá rizika a přemlouval ho, aby se tohoto činu vyvaroval. Vyprávěl mu příběh, kdy už jednou se stalo, že pohřbili na pohřebiště člověka. Vrátil se pak ale zabiják, který před ničím neznal slitování. Doktor si však nedal říci a opět zbytek rodiny, která je z úmrtí Gage naprosto šokována, pošle za rodinou Rachel do Chicaga. Sám vykope synkův hrob a bezvládné mrtvé tělíčko opět dotáhne na indiánské pohřebiště a zakope jej nedaleko Churchovy mohyly…
…zde podruhé zjistil, že ho před tímto Pascow varoval.

Třetí část (Oz veuiký a stuašuivý) je závěr celé knížky. Poté co Louis zakopal svého syna na stejné místo jako kocoura Churche, začíná mít Ellie zvláštní sny, ve kterých se jí zdá přesně o tom co se již stalo. Začíná blouznit a i Rachel cítí, že je něco v nepořádku. Zavolá proto Judovi. Ten ji oznámí, že s ní potřebuje právě o těchto snech mluvit, a tak se Rachel bez své dcery vydává na dlouhou cestu domů. Chce zabránit nastávajícímu neštěstí. Přijíždí však pozdě. Oživlý Gage napadne Juda a Normu a oba je chladnokrevně zabije. Rachel, která nechápe, že její mrtvý syn najednou stojí před ní, je také zavražděna. Louis si uvědomil, co způsobil a dům Crandalových zapálí. Ovšem…

…než smaže všechny stopy, odvleče svou manželku na pohřebiště…a ta se vrátí.

100%

Petr Placatka
16.6.2005, 19:42
   
Mrazivé počtení

Tato kniha mě naprosto uchvátila. Ukazuje, co všechno je člověk schopný udělat pro své děti (klidně oživit i mrtvého kocoura) a následně pro sebe a své blízké (oživit mrtvé dítě). Je to fascinující příběh plný napětí a nečekaných situací, pro mě osobně je to to nejlepší, co King napsal. Myslím si, že je to první kniha, kterou by měl začínající fanoušek Kinga začít, protože je mistrovská ukázka toho, co všechno vlastně King umí.

100%

Jana Kratinová
15.6.2005, 15:38
   
Řbitov

Tak tohle byla první Mistrova knížka, u které jsem se opravdu bál. Četl jsem ji, když jsem byl v prváku na střední, byl jsem nemocnej a ležel jsem s chřipkou doma. V té pasáži, kdy Louis nese svého synka přes Mokřiny na mikmacké pohřebiště a okolo procházi Wanatú, jsem teda ani nedýchal a když jsem dočetl tak jsem se i při cestě na záchod ohlížel, jestli nemám někoho za zádama...
Jinak ten příběh je zajímavý, ale rozhodně ne vynikající, myslím že Stephen napsal už několik lepších kousků. Pa pár kapitolách je jasné, kam příběh směruje a k jakým událostem se schyluje. Nejvíc mě zaujala výše zmíněná pasáž a taky pasáž kdy se Louis rozhoduje udělat tu věc, a kdy sám sebe přesvědčuje a obhajuje svoje rozhodnuti....

80%

Zdeněk Berky
23.5.2005, 14:38
   
Mrtví se někdy vracejí

Mrtví se někdy vracejí, ale musíte vědět kam je pohřbít, jen nesmíte moc otálet, nebo se stanete svědkem kruté noční můry. Řbitov zviřátek je výborná kniha-určitě jedna z ,,těch lepších" co král hororu Stephen King napsal. Už je to sice dost dlouho co jsem tu knihu četla a pořád si ji pamatuju jako by to bylo minulý týden-to je znamení že kniha je tak dobrá že ji prostě nezapomenete. Všem co je ještě nečetli ji velmi vřele doporučuji, protože nebudete litovat času s ní stráveného-budete nadšení!!!!!!! Řbitov zviřátek bezpochyby patří k mým oblíbeným knihám, ke kterým se ráda vracím.

100%

**Merykara**
13.4.2005, 21:46
   
Jedna z nejlepších...

Jsem už skoro u konce ale nemohu jinak než hodnotit už teď:) Příběh je vyprávěn klasickým Kingovským způsobem a nabízí nám nový pohled na zombie:-DD Kniha je napínavá a v druhé polovině ještě chvíli fandíte Louisovi aby neudělal to co se chystá udělat... Prostě jedna z nej knih od Stephena Kinga:)

100%

Lukáš Volšan
12.4.2005, 17:02
   
Řbitov zviřátek-moje 1 .kniha

Myslím,že tato kniha patří mezi jednu z nejlepších, které jsem četla.Uchvátil mě již název a po přečtení prvních kapitol jsem věděla, že King se stane mým oblíbeným autorem.Svojí poutavostí a podrobným popisem všeho co se dá mě nedovolil přestat číst, až jsem dosáhla poslední stránky.

90%

Pavla Polivková
9.4.2005, 18:19
   
Řbitov

Jedna z mých prvních knížek od Kinga.Na poprvé zaujala,podruhé uchvátila. King neuvěřitelně dokonale popisuje v úvodu rodinku a její pohodové bytí.Až má jeden pocit jako by seděl se starým Judem na terase a pil pivo z plechu. Pak velký zlom a je vtažen do jiného světa kde fungují veci tak trochu jinak.Jestli se chcete hodně bát tak do toho ale pozor WENDIGO je blízko!
Ještě poznámečka na závěr:miluju jak autor behem příběhu nenápadně odkazuje na postavy,místa a děje z ostatních knih

100%

Martin
30.3.2005, 20:54
   
řbitov zviřátek

teď to čtu, jsem teprve na začátku, ale vypadá to zajímavě, upoutal mě hlavně název, říkala jsem si proč to není hřbitov zvířátek proč zrovna tento název, vrtalo mi to hlavou tak jsem si to půjčila................no uvidíme co se z toho vyklube

100%

Gábina Mladenová
14.3.2005, 12:25
   
řbitov zviřátek

teď to čtu, jsem teprve na začátku, ale vypadá to zajímavě, upoutal mě hlavně název, říkala jsem si proč to není hřbitov zvířátek proč zrovna tento název, vrtalo mi to hlavou tak jsem si to půjčila................no uvidíme co se z toho vyklube

100%

Gábina Mladenová
14.3.2005, 12:25
   
řbitov zviřátek

teď to čtu, jsem teprve na začátku, ale vypadá to zajímavě, upoutal mě hlavně název, říkala jsem si proč to není hřbitov zvířátek proč zrovna tento název, vrtalo mi to hlavou tak jsem si to půjčila................no uvidíme co se z toho vyklube

100%

Gábina Mladenová
14.3.2005, 12:25
   
Sematary..

Velmi dobrá knížka. Asi nejvíc strašidelná, kterou jsem od Kinga četla. Hodně se mi tam líbí některé scény (např. kocour a spousta nechutně zajímavých věcí:). A konec je taky dost dobrý..

100%

Lucka Venturová
28.1.2005, 21:29
   
ssuuppeerr

Tak toto byla první knížka kterou jsem ok kinga četla. Je to velmi zajímavé a hodně strašidelné i nechutné( např: popisuje vyteklý mozek a jiné nechuťárny)No ale moc se mi líbila a radím vám PŘEČTĚTE SI JÍ ů jeto asi nejlepší knížka, co jsem od S.K. četla!

100%

Veronika Žižková
28.1.2005, 17:49
   
KLOBOUK DOLU

Tak to je pekne nechutna zalezitost. To jak se premenil (a podivne zapachal:-)) ) kocour jsem jeste zvladl, ale jak Mistr odstranil a pak znetvoril toho kluka mi ten rohlik se salamem prestal chutnat. Pekna zalezitost.
Nasledna husi kuze byla velmi prijemna.

100%

pavel bambas
26.11.2004, 18:22
   
Naprosto jsem žasla ...

King je skutečně mistrem hororu. Kniha Řbitov zviřátek byla mou první knihou od Kinga a musím říct, že nasadila vysokou laťku. Krásně dávkoval napětí od stránky ke stránce. Přes prvních dvacet stránek jsem se nemohla přenést, pak jsem četla do šesti do rána. Vau :)

100%

Marlena
22.11.2004, 22:20
   
good

tato kniha byla moje první přečtená od kinga.jeho styl mě úplně uhranul.Řbitov je perfektní kniha na dobrou noc, spíše ráno, protože se od ní nelze odtrhnout.ještě jsem se nesetkala s nějakou knihou podobného tématu což je super

70%

mrtvolka
30.9.2004, 14:37
   
Beznaděj

V obsahu knihy garantuje nakladatelství "nejhororrovější kniha od Kinga". Na začátku jsem byl trochu skeptický,ale po přečtení musím souhlasit. Výborně je napsaná první téměř nehororrová část, kdy si King postupně nechává čtenáře zamilovat hlavní hrdiny, aby jim to v závěru pěkně spočítal. Dokonce jsem si přál aby kniha skončila klidně v polovině,ještě před smrti Gage. Ale druhá část je ještě lepší-marný boj člověka se smrtí a především sám se sebou. A kniha nemohla ani lépe skončit-než zase jen beznadějí. Docela dobrý je i film.

90%

Zdeněk Šarman
24.9.2004, 10:16
   
Smradlavé a zábavné

Přímo hnilobou nasáklý mrazák, který ukazuje zombie-horor trošku v jiném, ale o to působivějším světle(nebo spíš tmě). Moc povedené je hlavně nervy drásající snaha o oživení milovaného syna a jeho následný vražedný comeback, který nevede k ničemu jinému než k šokujícímu a otevřenému zakončení.

90%

Roman Kolařík
5.9.2004, 15:18
   
Výborné, trochu \"nekingovsk

Skvělá kniha, byť se v ní mistr trochu odklání od svého tradičního stylu. Když jsem jí před mnoha lety četl poprvé, uchvátila mě. Nedávno se mi opět dostala do ruky, uchvácení se sice již nekonalo, nicméně neztratila nic ze svého kouzla.

90%

Derek
18.6.2004, 13:11
   
Řbitov za domem

Tato kniha se opravdu králi Stephenu Kingovi povedla, jen co je pravda. Přímo překypuje napjetím a neustále udržuje přímo pohřební atmosféru. Samotný konec vás zahltí a přimněje, aby jste se vy samotní stali bezmocným, šíleným Luisem Creedem.
Řekněte sami, kdo z vás by nechtěl mít za domem malý tichý hřbitov, KDE MRTVÍ MLUVÍ
a souseda, který ví, že někdy je lepší být Mrtvým.
Starý Harvey

100%

JARA
16.6.2004, 16:30
   
Řbitov

Kniha začíná přistěhováním mladé rodiny do domku v Ludlow, vše (samozřejmě jako vždy) probíhá bez problémů. Hlavní postavou je otec rodinyk, Louis Creed. První trable nastanou, když Manželka Rachel odjede s dětmi (Eileen, Cage) na vánoční svátky k rodičům a Louis zůstane sám doma. Jednoho odpoledne najde Louis na silnice vedle domu mrtvou kočku. Je to jejich domácí mazlíček - Church. Ochotný, lehce přistárlý soused Jud Crandall nabídne Louisovi záchranu v podobě oživení kočky. Donesou ji spolu na mikmacké pohřebiště a tam ji zakopou. Druhý den se kocour vrátí do domu, je ale jakoby "mrtvý". Opravdový horor začíná tehdy, když nákladní auto srazí Louisova syna Cage a ten se ho rozhodne vrátit zpátky do života

80%

Tomáš Koníček
10.6.2004, 18:25
   
Řbitov

Kniha začíná přistěhováním mladé rodiny do domku v Ludlow, vše (samozřejmě jako vždy) probíhá bez problémů. Hlavní postavou je otec rodinyk, Louis Creed. První trable nastanou, když Manželka Rachel odjede s dětmi (Eileen, Cage) na vánoční svátky k rodičům a Louis zůstane sám doma. Jednoho odpoledne najde Louis na silnice vedle domu mrtvou kočku. Je to jejich domácí mazlíček - Church. Ochotný, lehce přistárlý soused Jud Crandall nabídne Louisovi záchranu v podobě oživení kočky. Donesou ji spolu na mikmacké pohřebiště a tam ji zakopou. Druhý den se kocour vrátí do domu, je ale jakoby "mrtvý". Opravdový horor začíná tehdy, když nákladní auto srazí Louisova syna Cage a ten se ho rozhodne vrátit zpátky do života

80%

Tomáš Koníček
10.6.2004, 18:25
   
Jedna z nej

Ano je to tak, podle mě je tato knížka jedna z nejlepších od Kinga. Alespoň pro mě patří určitš do top ten. Je to skvělý příběh, kde se vlastně rozhoduje, jestli chcete svého blízkého zpět ikdyž bude jiný, pozměněný...
Je to děsivá knížka, která vás nenechá spát. Film natočen podle této knížky se mi také líbil a musím říct, že se vářně povedl. Kdo nečetl tuto knihu, tak nečetl ještě nic.

90%

Ronnie
21.5.2004, 18:35
   
Mŕtvi sa niekedy vracajú

Po druhom prečítaní relatívne tenšej knižky "Pet Sematary" sa táto zaradila medzi moje najobľúbenejšie majstrove diela. Podarilo sa mi v nej objaviť čaro, ktoré mi pri jej prvnom prečítaní ostalo skryté.
Už samotný námet knihy je fascinujúci. Tajomná smrť a neuveriteľná možnosť návratu z nej. Stephen King dokázal túto zdanlivo otrepanú tému hororovej literatúry podať jedinečným spôsobom. Dielo je úžasne atmosferické, pôsobí na pocity a predstavivosť čitateľa. Autor postupoval podľa svojej obľúbenej šablóny: šťastná rodinka žijúca v malom mestečku, kde je zdanlivo všetko v poriadku, ale skryté zlo v podobe diabolského mikmackého pohrebišťa ukrytého hlboko v lesoch za cintorínom domácich zvieratiek sa prebúdza, aby uvrhlo doktora Creeda a jeho rodinu do najstrašnejšej nočnej mory, akú si len možno predstaviť.
Mŕtvi sa jednoducho niekedy vracajú...

90%

Marcos
18.5.2004, 20:03
   
Stačí do knihy jen mrknout....

Nezbývá mi nic jiného než napsat, to co zde bylo o této knize již několikrát napsáno a to že je to velmi vydařené dílo. Zvířátka jsem slupnul jako malinu. Se mnou potom ještě mých pět spolupracovníku, kteří, když jsem nebyl v práci, kde jsem knihu četl,si knihu pujčovali. Začalo to:" Jé, co to je za knížku? Ja se do ní jen mrknu.". Později jsme se o ni prali. Zvířátka jsou dost pusobivý a okamžitě si vas podmaní. King svým typickým způsobem popisuje jednotlivé postavy a děj plný zvratů. (Popis starého souseda Juda je něco úchvatného, to potom máte chuť jít a střelit televizi do bazaru.) Je v tom i trochu životní filozofie. A jestli jste hloubavý člověk, kterému dělá starosti otázka života a smrti, potom je to voda na váš mlýn. Ne že by jste se ujistil v to či ono, ale třeba vaše myšlenky dostanou uplně jiný směr. Hlavní postava opět a zas bojuje proti všem, někdy dokonce i sám se sebou, ale to je v jeho případě pochopitelný. Vyprávět děj nemá smysl, ba co víc, vyprávět děj by bylo barbarství. Každý nechť ho objeví sám. Stačí jen na chvilku do knihy mrknout....
Podle mě je to špička Kinga. Spolu s To jistě to nejlepší. Dávam 100%. Pa.

100%

pajdaa
9.4.2004, 10:10
   
Mrtvé zpět na svět nevracet

Roman Řbitov zvířátek jsem teď nedávno dočetl, od Mistra jsem již přečetl více románů, proto jsem si dovolil napsat recenzi a srovnat román s jinými Mistrovými romány. Román začíná tím, že se štastná rodina s dvěma dětmi stěhuje do nového domu, kde je však nedaleko " řbitov zvířatek", jak ho nazývají místní děti. Co je však největší průser za řbitovem zvířatek se nachází " zakleté místo". Místo, kde jsou-li pohřbena zvířata nebo lidí, ožívají jako zombie. Hl. hrdina - Louis Creed - se o tomto místu dozví od svého souseda starousedlíka Juda. Poté co je přejet kocour jeho dcery , Louis koucoura zakope na onom zakletém místě a tento se skutečně na druhý den vrátí do jejich domu. Je již však změněný, neboť jak již je třeba ve Svatební košili od Jaromíra Erbena, mezi živými a mrtvými je nepřekonatelná propast. Od té chvíle je Louis i s manželkou a s dvěma dětmi vtažen zakletím místa do spádu události, který končí tragicky pro celou jeho rodinu. Podle mě končí román víc tragicky než je pro jiné Mistrovy romány typické. Ve srovnání s jinými romány zde chybí typické americké městečkou, toto je zde pouze zastoupenou postavou souseda Juda a jeho manželky Normy. Nabízí se zde podoba s " zakletým místem", které je také v románu To.
Na románu oceňuji především vyličení vztahů členů rodinny Louise Creeda, které je dle mého ještě lepší než v románu Osvícení. Román zkrátka stojí za přečtení, nadprůměr.


80%

Kamil Malenovský
8.4.2004, 15:27
   
Moje první

Řbitov zviřátek byla první Mistrova knížka, kterou sem od něho četl.A od tý doby nečtu nikoho jinýho. Skvělá atmosféra, napětí. Ale za domem bych takovej řbitov mít nemusel.

100%

Johny van M.
2.4.2004, 21:10
   
Řbitov zvířátek

Kdo nečetl ještě Řbitov zvířátek, tak ať spěchá do nejbližší knihovny a nebo si to honem honem od někoho půjčí. V knize se objevuje další realistický Kingovský zvuk a to káááá gáááá a zkuste si to někdy představit v noci v lese :-) Popis oživlého kocoura je velmi zajímavý myslím, že takové zviřátko bych rovnou vykopla na ulici, aby ho to auto přejelo ještě jednou... Když se hlavní hrdina v noci vypravoval zaklínala jsem ho, hypnotizovala jsem a zaříkávala jsem ho ať není hloupý a nechodí tam, budou jenom další problémy. No a ono to nepomohlo (ono to bude aso proto, že už to bylo jednou napsané, že?) No myslím, že této knížce dát nižší hodnocení než devadesát procent je zvrhlost :-)

90%

Jana Šabatová
2.4.2004, 19:45
   
Hele! Kočička...

Opět dálší kniha plná dobrých rad, tentokrát na téma: ztráta dítěte, domácí mazlíči a jejich pohřbívání a stará indiánská pohřebiště ve státě Maine. Jako bonuj obdržíte přílohu "Jak se chovat,když se vaše domácí zvířátka stále vracejí" Super děs!!!

100%

Iveta Zieglová
1.4.2004, 13:05
   
Bydlíte na venkově u hřbitova?

Pokud ano, v žádném případě tam nepohřbívejte mrtvá zvířátka a hlavně si dejte pozor na hráze z větví. Mohlo by se vám stát něco moc ošklivého. A taky dejte na varování mrtvolek, ty mají ve všem pravdu(hlavně si vás oblíbí, když se jim před smrtí pokusíte zachránit život).
Fajn knižečka, která vás možná trochu vyděsí.
A nakonec varování pro lékaře: nedávejte svému dvouletému synkovi do ručoček skalpel.

100%

Katka Zagatová
1.4.2004, 11:44
   
Děsivé a hodnotné

Tak tady jde veškerá ironie stranou. Řbitov zviřátek sice není nejlepší Kingova kniha, ale rozhodně jedna z nejpůsobivějších a nejděsivějších. Je to brilantně napsaný skvostný příběh, plný tajemných náznaků a velmi specifické, postupně houstnoucí atmosféry. A děsu neujde nikdo - ani hlavní hrdina. Sám nevím, proč jsem se ke knize opakovaně nevrátil. Možná právě proto, že je to 'real horror'. Opravdu vřele doporučuji!

90%

Tomáš Hrabec
15.3.2004, 01:53
   
Jednička s hvězdičkou

Ano dle mého názoru je to tak! Bomba! Námět je úžasný a ztvárnění o to lepší! Některé úryvky vidím jako zpomalený film. Kocou, zapáchající zeminou... Líbí se mi její pojetí. Dvě děti. I když smrt chlapce byla velmi smutná. Setkání s mrtvou manželkou.... Blo krásně napsané. Konec jako vystřižený pro slaďák. Tuto knihu jsem si koupila jako Kingovu první (kvůli přitažlivému názvu) a poté jsem se stala do Kinga blázen. Nemohla jsem se od ní odtrhnout a Mikmacké pohřebiště mě málem strašívalo ve snech. Vyjadřování Kinga mě velmi zaujalo už po jeho velmi slohové úspěšnosti. Jeho říkanky, citáty a úryvky. No prostě bych hodnotila tou nejvyšší známkou a tak i udělám...

100%

Veronika Nogová
3.3.2004, 10:25
   
Klasika

Při přečtení této knihy (a i při jejím čtení) jsem měla takový divný pocity....že na mně pes divně kouká a morče je vzteklý....atp. Knihu jsem dočetla ve 3 hodiny ráno...nemohla jsem ji odložit. Líbí se mi, jak kniha pojednává o naprostém zoufalství lidí, kteří přišli o někoho blízkého a pro jeho návrat by udělali cokoliv...tím sem započítávám i film Řbitov zviřátek 2. Bylo to napínavé od začátku - kdy se rodinka přistěhovala do nového domu, a seznamovala se s okolím - až do konce. Tuto knihu řadím do Kingovy klasiky a dávám plný počet bodů.

100%

Petra Klosová
28.1.2004, 14:53
   
kniha: Řbitov zvířátek

...moje první recenze tady, takže...sice se jedná o rannou kingovu knihu, ale vůbec to nesnizuje její kvality, spíše naopak! Mýtická hrůza prostupuje celou knihou a jak děj odsejpá nemůžete se od stránek odtrhnout! mi osobně kingovy horrorová tvář sedí nejvíc!Strach je mocná emoce,že? asi začnu, tak jak jsem to dělal jako dítě, číst knížky pod peřinou s baterkou!

100%

BeeSee
8.1.2004, 11:21
   
Super

Rbitov zviratek jsem cetl jednim dechem. Je to dilo, ktere vas vtahne do deje a vy jen cekate na to, co se bude dit dal. Skoro do trictvrte knihy se toho moc nedeje, ale dej je porad zajimavy, pak se to nahle zlomi v nervy drasajici drama, kdy se nemuzete ani na chvili odtrhnout od knhy, dokud ji celou neprectete. Vsem doporucuji.

100%

Michal Louda
28.12.2003, 13:11
   
Ubožáci

Řbitov zvířátek bych doporučila všem oblíbencům Kinga. Sice to má smutný konec, protože manželka, syn umřou, ale zase ožijou, díky dětskému hřbitovu, kde pochovali svá zvířátka, ale není to ledajaký hřbitov, má v sobě jistou moc. Dokáže oživit mrtvolu, tak i syn a manželka oživnou. Bylo ale od syna škaredé, že chtěl svého vlastního otce zabít a zabil jejich souseda, který se jim od začátku, co se přistěhovali choval velmi mile a snažil se jim pomoc.
Byli to prostě přátelé. Tato kniha vás vtáhne pořádně do děje a tak moc, že ji nebudete chtít odložit, protože budete toužit po konci, aby jste věděli jak to skončí.

100%

Hanka Ťápalová
19.12.2003, 21:27
   
Řbitov zvířátek

je další velice strašidelná kniha, ve které hlavní hrdina Luis Creed se přestěhuje s rodinou do nového domu, který je hned vedle rušné silnice. Do práce nastupuje jako lékař na univerzitě. Při první službě mu pod rukama zemře mladý chlapec. Tento mrtvý chlapec se mu poté zjevuje ve snu a varuje ho, aby nikdy nechodil za řbitov zvířátek, že tam je prokleté místo. Ale když jeho dceři zemřela milovaný kocour, tak ho jeho soused odvede do míst za řbitovem zvířátek, které byly dřív indiánské pohřebiště a tam kocoura zakopou. Kocour se vrátí, ale je agresivní. Jednoho dne mu uteče jeho malý syn a nešťastnou náhodou vběhne před nákladní automobil. V čirém zoufalství se, i přes varování souseda, rozhodne zakopat svého syna na indiánském pohřebišti. Syn se vrátí a začne vraždit.... Výborná a strhující atmosféra, kdy člověk tuto knihu přečte doopravy jedním dechem

90%

Jan Chrudimský
17.12.2003, 15:37
   
Genialni

Ja jsem precet uz mnoho knih od Kinga. Sice jeste ne vsechny, ale to se doufam brzy zmeni :-) . Knihu Řbitov zvířátek jsem precetl od Kinga jako knihu prvni a ta ve mne zanechala takovy uzasny pocit z nadherneho dila, ze od te doby ctu skoro porad jenom Kinga. Ale myslim, ze se tomu zatim nic nevyrovnalo. Proste The Best.

100%

Miroslav Pech
28.11.2003, 15:41
   
Řbitov

Tato kniha se mi od S.Kinga líbila nejvíce.Je opravdu nejděsivější.Četla jsem ji jedním dechem (v noci).
Člověk se do jeho knih ,,vžije".
Je to prostě skvělý spisovatel.

100%

Hančík
6.10.2003, 21:09
   
Řbitov zviřátek mě ovlivnil

Řbitov zviřátek jsem četla jako úplně první knihu Stephena Kinga. Myslím že pokud chce někdo poznat jeho klasické psaní tak aby ho zaujalo, je to začátek. Mě tato kniha ovlivnila do té míry, že v současné době utvářím pokud možno ucelenou sbírku děl S.K.. Jsem moc ráda, že jsem neviděla filmové zpracováním protože pokud dáváte přednost vlastní fantazii, postavy si vytvoříte ve své mysli a to je podle mě hlavní poslání knih. Řbitov zviřátek jsem doslova "proležela" na gauči dokud jsem neobrátila poslední stranu. Překlad byl velmi kvalitní, jen lituji toho, že má angličtina není natolik dokonalá, abych se odvážila číst originál.
Pokud někdo považuje konec knihy za nešťastný, je nutné si položit otázku co bylo cílem příběhu. Záleží na tom, jak se na to díváte - pak si vyberte, jestli vše končí "dobře" nebo "špatně". Nezasvěceným by se mohlo zdát, že předloha, která byla zfilmována "na pokračování" je prostě komerční, ale svědčí to pouze o její kvalitě. Přiznejme si otevřeně, že pohodlnost většiny populace spočívá v zírání na TV u více či méně povedených děl. Můj závěr je v tom, že kdo Kinga jen konzumuje, ale nečte, o mnoho se ochudí. A já jsem ráda že to vím.

100%

Eva Kožená
8.7.2003, 22:25
   
Řbitov zviřátek

Myslím, že tato kniha se dá pojmenovat jako typické Kingovo dílo - Stephen zde pozvolna zvyšuje napětí a s každou další přečtenou stránkou se vám více a více tají dech. Nakonec se nemůžete od knihy odtrhnout, protože prostě chcete vědět, jaký hrůzunahánějící závěr pro nás tentokrát Stephen připravil..... A v případě Řbitova zviřátek mne King nezklalmal. Skvělá knížka, i když jsem hodnotil "jen" 9 body. Přeci jenom jsem se u jiných Kingových knih bál víc.....

90%

Daniel Maroušek
6.7.2003, 02:54
   
Povedené dílo.

Zpracování knihy je perfektní, jak už to u Stephena bývá, a samotný obsah je zamyšlení hodný. Bujná fantazie se dozajista skrývá pod čepicí Novoanglického spisovatele. Hodnotím plným počtem.

100%

Rara-avis
28.6.2003, 20:47
   
Kingův Řbitov zvířátek

Jedno z těch velice dobrých děl pana Kinga.Co k tomu mám dodávat,úžasná atmosféra pd samého začátku,skvělí popis postav a jejich psychologická stránka která se logicky a smyslu plně mění v rámci dějových událostí a hlavně žádný happy end který by se vymikal logice děje. No prostě paráda.

100%

dr.film
24.6.2003, 11:46
   
Skvělá myšlenka

Knizka absolutne skvela.Ve skutecnosti vsak nenahani des udalosti napinave popisovane,ale samotna myslenka navratu mrtvych mezi zive.

100%

Mirka Masijova
1.6.2002, 20:44
   
Uchvacující kniha

Když mi bylo asi 12 let, tedy před 5ti lety, měli rodiče nahraný horor s názvem Hřbitov domácích zvířat. Ze zvědavosti jsem si ho pustila. Když jsem asi o 4 roky později spatřila knihu s podobným názvem a zjistila, že ji napsal Stephen King, hned jsem věděla, proč mě i ten horor zaujal. Takhle kniha patří alespoň podle mýho názoru mezi jednu z nejlepších knih. Má naprosto uchvacující děj, plný překvapení a jako jedna z jeho mála knih končí "špatně".

100%

Morganka
1.6.2002, 20:41
   
Mrazivý román

Je to kniha nadmíru děsivá... Začátek je trochu vlažnější, ovšem to jen do té doby, než doktoru Creedovi zemře pod rukama záhadný pacient... Ten mu zdělí tajemství, které Luis Creed v té době ještě ani nemá šanci pochopit... Rodinka žije pokojným životem, než zanedlouho pod koly cisterny najde svou smrt... ale to nebudu prozrazovat. Především závěr knihy je tak děsivý, že nebudete ani dýchat a po zádech vám bude běhat mráz. Třetí třetina knihy se kvalitou docela přibližuje dílu "It", celkovou kvalitou však nedosahuje tomuto dílu ani po kotníky... Patří však mezi Kingovy nejzdařilejší romány a já Pet Sematary vřele dopručuji !!!

80%

Tom Vach
6.11.2001, 20:20
   
SUPERGIGAMEGABOMBA!

SUPERGIGAMEGABOMBA! Asi takto bych ohodnotil tuto Kingovu knihu, ve které autor využívá svého umění do takové míry, že se budete třást, jakmile zaslechnete sebemenší zvuk. Kniha je napínavá a velmi chytlavá, takže nedává problém ji zfouknout za dva dny. Nedoporučuji ji však číst od desáté hodiny večer na chalupě v horách. Někdo třeba může zavrzat na schodech a . . . pokud nevlastníte uklízečku, musíte vstát a rozsvítit. . . . .

100%

Chosen-one
6.11.2001, 20:19
   
 76 recenzí
Podsekce
KNIHY
FILMY
POVÍDKY
 
Změň skin:  
Obsah
Hlavní strana
Obaly
Propojení
MuziKing
Postavy
Recenze
Odkazy
Komentáře

Napsat recenzi
Napsat komentář

Christina
Talisman
E-mail
Heslo
  r e g i s t r a c e
  p o m o c
Hodnocení
90.9% (230 hlasů)
Vaše hlasování:
Hlasování je možné až po přihlášení uživatele
  p o d r o b n ě
Web si právě čte 1 člověk

Na tvorbě webu Stephen King CS/Horor Revue se můžete i spolupodílet pomocí článků a recenzí, které můžete jako registrovaný uživatel vkládat on-line. Další návrhy, náměty i kritiky posílejte na adresu STEPHENKING@WO.CZ
Informace o webu a tvůrcích

Copyright © Petr Dušek 1999-2018, Všechna práva vyhrazena