Stephen.King.CS - 1. československý web krále moderního hororu
Období vlkodlakaRecenze
Období vlkodlaka

Období vlkodlaka je velmi krátká novela, spíše povídka, která se dá sfouknout na jedno posezení. Její přečtení netrvá více než dvě hodiny. Také proto u nás zatím nevyšel žádný oficiální překlad tohoto díla. Kniha je rozdělena do dvanácti kapitol (leden až prosinec), kde v každé najdeme popis krvavého řádění vlkodlaka v daném měsíci. King se zprvu zaměřuje pouze na střet divokého zvířete s jeho obětí. Teprve v průběhu četby se nám vyloupne hlavní postava desetiletý Marty, chlapec upoutaný na invalidní vozík. Marty se dostává do křížku s vlkodlakem, což je pro vraždící monstrum osudový zlom, aniž si to některý z nich zpočátku uvědomuje. Období vlkodlaka je hororová klasika, které by více slušelo zpracování ve formě románu. Příběh sice nenudí, ale je natolik osekaný ( dějově i v psychologii postav), že po dočtení nezanechává žádnou silnější stopu. Jde o průměrnou povídku, která se dobře čte.

70%

M.Hrnčiarová
16.12.2010, 17:26
   
vlkodlak

Krátka poviedka, zluskol som ju počas obednej prestávky na monitore. Veľmi dobré spestrenie pracovného času. Pekne popísané útoky vlkodlaka, len škoda, že ten sa nerealizoval každý mesiac, bolo by to ešte lepšie. Napriek tomu odporúčam, presne tak isto ako aj všetko ostatné od Pištu K.

90%

peter cvikla
28.6.2005, 09:57
   
Období vlkodlaka

Přestože mam radši zombie, vlkodlakům se taky nebránim. (Mini)román - sice ne moc napínavý - ale zato dost brutální, o tom jak ******* (to nebudu prozrazovat) v noci jako vlkodlak vraždí obyvatele městečka. Taková krátká hororová klasika od mistra hororu - i když na samostatnou knížku to zrovna neni.

80%

Johny van M.
18.10.2004, 20:56
   
Mě se to náhodou líbilo

Právě prot, že člověk vlastně ví co očekávat. Jen je zvědavý na to, jak to dopadne v podání Kinga. Když jdu na akčňárnu do kina, taky vím co čekat a jak to asi dopadne, ale prostě mě zajímá to zpracování a provedení a prostě se chci bavit.

80%

Radovan Urban
11.5.2004, 11:10
   
Vybavte se Kinedrilem

Jeden z "průměrnějších" románů od Stephena Kinga. No spíš povídka... Její obsah je jasný už z názvu a z toho také samozřejmě vyplývá, že se bude jednat spíše o krvavou historku než o skutečný horor. Navíc, již po odhalení příběhu je zcela zřejmé, kdo je pachatelelm všech hrůz. I když jsem velkou příznivkyní Stephena, dávám přednost spíše méně nechutným a více "strašidelným" kouskům. Tečou tu hektolitry krve a jiných tělních tekutin, což ROZHODNĚ nedoporučuji slabším povahám. 40% dávám této knize jen za to, že autorem je Stephen King.

40%

Iveta Zieglová
21.4.2004, 14:32
   
Vybavte se Kinedrilem

Jeden z "průměrnějších" románů od Stephena Kinga. No spíš povídka... Její obsah je jasný už z názvu a z toho také samozřejmě vyplývá, že se bude jednat spíše o krvavou historku než o skutečný horor. Navíc, již po odhalení příběhu je zcela zřejmé, kdo je pachatelelm všech hrůz. I když jsem velkou příznivkyní Stephena, dávám přednost spíše méně nechutným a více "strašidelným" kouskům. Tečou tu hektolitry krve a jiných tělních tekutin, což ROZHODNĚ nedoporučuji slabším povahám. 40% dávám této knize jen za to, že autorem je Stephen King.

40%

Iveta Zieglová
21.4.2004, 14:32
   
ŠKODA VLKODLAKA

Naprosto souhlasím s Radovanem. Když jsem poprvé v nějakém katalogu objevil název a krátký popis této knihy, tak jsem se zaradoval, že King určitě napsal na "vlkodlačí" téma senzační román. U knihy byla navíc uvedena cena, která přesahovala cenu jeho jiných titulů - to už jsem vrněl blahem, ta bude mít určitě aspoň 500-600 stran.
Takže trochu zklamání. Precizní, ale ani ne 100 stránková povídka-novela. Přimlouval bych se, ať česky vyjde v rámci sborníku povídek a ne samostatně. Dá se totiž koupit na vltava.cz, ale zaplatil jsem téměř 600,- korun. V tomto a dosud jediném případě SK jsem trochu peněz litoval. A ilustrace u Kinga klidně oželím, když ho čtu, tak mám v hlavě obrazů až běda...

50%

Jan Petričko
13.4.2004, 15:57
   
Období vlkodlaka

Období vlkodlaka je skvělá klasika. Chci tím říct, že má klasický horrorový námět. Něco jako Prokletí Salemu. A proto mě dost mrzí, že zůstalo jen u povídky. Toto téma by se dalo velmi dobře rozvést a mohlo by tím vzniknout jedno z nejlepších děl Stephena Kinga.

90%

Radovan Krhovský
10.2.2004, 10:03
   
Krátké, ale skvělé

Další vynikající povídka od SK. Včera jsem ji stáhnul a zrovna se pustil do čtení. Přitom na mě doléhal jakýsi nepopsatelný snad ponurý pocit způsobený strohostí a úsečností děje- autor zkrátka konstatuje, že se něco stalo a už dále nerozpitvává proč a jak se to stalo jak je pro SK charakteristické. (Ono, v povídce na to stejně oproti románu není moc místa, že? :-) )

Během asi dvou hodin nutných k přečtení této povídky, se octnente ve starém známém Maine a z tiché tmy úplňokvé noci na vás zaútočí... ale to se již dočtete v povídce.

Závěrem snad jen doplním, že v povídce nelze zachytit myšlenky postav, které zcela ustoupily ději. A nakonec ještě poděkování "translátorovi" povídky Petru Duškovi.

80%

Roman Maňák
2.10.2003, 11:43
   
 9 recenzí
Podsekce
KNIHY
FILMY
POVÍDKY
 
Změň skin:  
Obsah
Hlavní strana
Obaly
Propojení
MuziKing
Postavy
Recenze
Odkazy
Komentáře

Napsat recenzi
Napsat komentář

Mlha
To
E-mail
Heslo
  r e g i s t r a c e
  p o m o c
Hodnocení
79.6% (51 hlasů)
Vaše hlasování:
Hlasování je možné až po přihlášení uživatele
  p o d r o b n ě
Web si právě čtou 3 lidé

Na tvorbě webu Stephen King CS/Horor Revue se můžete i spolupodílet pomocí článků a recenzí, které můžete jako registrovaný uživatel vkládat on-line. Další návrhy, náměty i kritiky posílejte na adresu STEPHENKING@WO.CZ
Informace o webu a tvůrcích

Copyright © Petr Dušek 1999-2020, Všechna práva vyhrazena